موسسه نیکان

مرکز آموزشی همکار سازمان ملی استاندارد ایران

درباره دپارتمان آشپزی و شیرینی پزی

بسمه تعالی

درباره دپارتمان آشپزی و شیرینی پزی

در دنیای امروز مردم به خوردن غذاهای مختلف . متنوع و سالم اهمیت زیادی می دهند. در هر کشوری مردم دوست دارند با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا شده و غذاهای آنها را امتحان کنند. همچنین تغییرات خاص و گاهی کوچک در غذاهای محلی هر کشور نیز می تواند این تنوع را برای مردم ایجاد کند.

آشپزی در حقیقت  هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه، مطبوع  و سالم است. آشپز فردی است که این هنر را به خوبی دارا می باشد و آشپز حرفه ای فردی است که تا جایی که امکان دارد، نه تنها با انواع غذاها آشنا بوده، بلکه با خواص و فواید  تقریبی آنها  آشنا باشد. همچنین پایه و اساس آشپزی نیاز به دانش، مهارت و تحصیلات لازم می باشد که نه تنها مدل درست کردن غذا بلکه باید با وظایف اصلی خود که عبارتند از :

داشتن شناخت کافی و انتخاب مواد اولیه مناسب و تازه
تهیه و پخت انواع غذا مطابق با استانداردها
رعایت بالاترین استانداردهای بهداشت و پاکیزگی
خلاقیت در تهیه انواع غذاهای متفاوت و خوشمزه همراه با تزئینات ویژه
دقت و نظم زیاد
توانایی خوب در سازماندهی و مدیریت به خصوص برای سرآشپزها
نظارت بر کیفیت و میزان مواد اولیه
رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ایمنی و سلامتی

آشنایی کامل داشته باشد. امروزه آشپزی یک حرفه تخصصی شده است و از این رو، برای ورود به این شغل باید تخصص و دانش لازم را آموخت. به همین دلیل افراد علاقه مند می توانند در مراکز آموزشی آزاد، دوره های مختلف آشپزی را دیده و مدرک معتبر دریافت کنند. در همین راستا مرکز تعیین وارتقاءسطح مجتمع  آموزشی وپژوهشی نیکان سعی بر این مهم دارد تا در توسعه این هنر ارزشمند قدم برداشته و در ترویج و ارتقاء آن می کوشد.

شرح وظایف و چشم انداز

  1. تعیین و ارتقاء سطح مهارتی بر مبنای سیستم دانش کاربردی؛
  2. ارزش گذاری و درجه بندی تجربی متخصصین؛
  3. برگزاری دوره های عمومی و تخصصی؛
  4. ثبت اختراعات و تعاملات با بازار کار و سرمایه؛
  5. برگزاری سمینار و همایش و میتینگ های علمی ملی و بین المللی؛

جست‌وجو